Hiteligénylés

Lépésenként kifejtve mutatjuk be Önnek autófinanszírozási ügymenetünket.

Az autólízing ügyintézés menete

1. Autó kiválasztása

Web-garancia partnereinknél a kalkulátoron számolt ajánlattal megegyező finanszírozási szerződést közvetítenek felénk, keresse ki a térképen az Önhöz legközelebbi partner kereskedésünket.
Ha magánszemélytől, vagy más kereskedéstől szeretne autót vásárolni finanszírozással, akkor keresse Tanácsadóinkat!

Új autó vásárlása esetén keresse fel online autószalonunkat: www.autostart.hu


2. Lízing ajánlatkérés

Alapfeltételek
A minimális önerő 20% – 40% között alakul – végleges összege ügyféltípustól és devizanemtől függ.
A minimális finanszírozott összeg 500 ezer forint, 8 évesnél idősebb használt gépjárművek esetén 400 ezer forint.

A maximálisan adható finanszírozott összeg a vételár 60%-80%-a:

 • Új gépjármű esetén a gépjármű hivatalos listaára csökkentve a szerződéshez csatolt, dokumentált kedvezményekkel,
 • Használt gépjármű esetén az Eurotax eladási ár az irányadó.
 • A maximális futamidő:
  • Magánszemély esetén 84 hónap,
  • Egyéni vállalkozó és cég esetén 96 hónap.

Kalkulátor aloldalunkon beállíthatja a szükséges paraméterek Önnek legideálisabb értékeit.
Tovább a lízing kalkulátorra >>


3. Hiteligénylés, szükséges dokumentumok

Az autó kiválasztás és az ajánlat elfogadása után következik a pénzügyi intézmény hitelbírálata. Ennek 3 fázisa lehet:
1. Gépjármű vizsgálat, amikor a finanszírozni kívánt gépjármű jelenlegi piaci értékét és a várható értékcsökkenést számolják ki.
2. Hitelképesség vizsgálat, amikor a finanszírozó megvizsgálja, hogy az ügyfél fizetőképes-e. Pótbiztosíték kérés, amikor az ügyfél Önmaga nem hitelképes, de pl. készfizető kezes bevonásával, vagy nagyobb önrész befizetésével megvalósulhat a kívánt lízingügylet.

MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. szerződéskötési feltételei:
Autó
Motor
Truck

A hiteligényléshez szükséges adatokat, illetve a bírálathoz szükséges dokumentumokat a kereskedésben vagy társaságunknál kell leadni.

Finanszírozási/Folyósítási KÉRELEM magánszemélyeknek
Finanszírozási/Folyósítási KÉRELEM egyéni vállalkozóknak
Finanszírozási/Folyósítási KÉRELEM cégeknek

Egyéb dokumentumokat a Euroleasing oldalunk Letöltések aloldalán talál meg.


4. A szerződéskötés

A szerződéskötés a kereskedésben, vagy székhelyünkön történik a következők szerint:

 • A kölcsönszerződést vagy pénzügyi lízingszerződést és a hozzá tartozó Általános Szerződési Feltételeket a felvitt és leellenőrzött adatok alapján a kereskedés/Tanácsadónk kinyomtatja.
 • Az ügyfél legalább két példányban aláírja a szerződést és az ÁSZF-et (egy példány az ügyfélé, egy a finanszírozóé).
  Ha az ügyfél magánszemély, a szerződést két tanúnak is alá kell írnia.
 • A kereskedő/eladó átveszi az önrészt, és erről bevételi pénztárbizonylatot/átvételi elismervényt állít ki.
 • Amennyiben a finanszírozó előírta, a készfizető kezességvállalási szerződést a kezesnek alá kell írnia.
 • A bírálat elvégzése után a finanszírozó Jóváhagyó nyilatkozatot küld a kereskedésbe/Tanácsadónknak a kérelem elfogadásának jelzésére. (Elutasítás, vagy módosítási javaslat esetén Elutasító nyilatkozat kerül kiállításra.)

A 2013. évi CCXXI. törvény előírása szerint a HBNY (Hitelbiztosítéki Nyilvántartási rendszerben) való regisztráció szükséges a szerződés megkötése előtt (amennyiben Ön még ilyen eljárást nem folytatott le). Ez egy egyszeri gyors eljárás Közjegyző előtt történő igazolványok bemutatása mellett. Várható költsége 5000 Ft+közjegyzői díj.

A finanszírozási ügylet nyilvántartásba vételét a HBNY rendszerbe a finanszírozó végzi, ennek költsége 7000 Ft/ügylet, ami az első törlesztő részlettel együtt kerül kiterhelésre.

Egyéb szerződéssel kapcsolatos, vagy futaimő alatti események intézésével akpcsolatos információkat a www.euroleasing.hu oldalunk Ügyfélszolgálati aloldalán talál meg.


5. Biztosítások megkötése, törzskönyv

A szerződés futamideje alatt – erre irányuló megállapodás esetén – a gépjárműre teljes körű casco biztosítás megkötése és fenntartása, motorkerékpárra legalább töréskár-biztosítás megkötése és fenntartása szükséges (kivételt képeznek ez alól a finanszírozó casco biztosítás nélküli konstrukciói). Az ügyintézés a kereskedésben/székhelyünkön történik.

Először a kötelező felelősségbiztosítás megkötéséhez szükséges biztosítási ajánlat kerül kitöltésre, ezután következik a casco biztosításhoz szükséges adatfelvétel. Amennyiben az ügyfél által kiválasztott biztosítótársaság követelményeket támaszt az ügyféllel szemben (pl. gravírozás, riasztóberendezés, indításgátló stb.), úgy azokat határidőre teljesíteni kell. A biztosítások megkötése a megbízási szerződés megkötésével lép életbe.

Kérjük, igényelje biztosítási alkuszcég partnerünket, az Eurorisk Biztosítási Alkusz Kft. kedvező biztosítási ajánlatát a 06 1 225 4040-es telefonszámon, vagy a www.eurorisk.hu weboldalon keresztül.

A finanszírozott gépjármű törzskönyvét a futamidő végéig, illetve a teljes tartozás kiegyenlítéséig a finanszírozó őrzi.


6. Gépjármű átvétele

Kereskedésben vásárol gépjármű esetén:
Az autót a kereskedésben lehet átvenni. Kiállítják a forgalmi engedélyt, amelybe az ügyfél üzembentartóként kerül bejegyzésre. A szerződés mellékletét képező Átadás-átvételi jegyzőkönyvet a kereskedő és az ügyfél is aláírja.
Eladótól történő vásárlás esetén:
Amikor nem kereskedéstől vásárolja az ügyfél az autót, akkor az eladótól lehet átvenni a gépjárművet. A forgalmi engedély átírását a vevő, jelen esetben ügyfél végzi. Hasonlóan az előző esethez átadás-átvételi jegyzőkönyv készül, amit mind két fél aláír.

Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a gépjármű finanszírozási ajánlatunkkal kapcsolatos megalapozott és helyes döntés meghozatalával kapcsolatban segítséget nyújthatnak Önnek a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja által közzétett termékleírások, az ún. Pénzügyi navigátor füzetek, melyek elérhetők a http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/dontenem-kell/navigator-fuzetek weboldalon.

Ingyenesen hívható számunk:

06 (80) 326-842