Hiteligénylés

Lépésenként kifejtve mutatjuk be Önnek autófinanszírozási ügymenetünket.

Az autólízing ügyintézés menete

1. Autó kiválasztása

Web-garancia partnereinknél a kalkulátoron számolt ajánlattal megegyező finanszírozási szerződést közvetítenek felénk, keresse ki a térképen az Önhöz legközelebbi partner kereskedésünket.
Ha magánszemélytől, vagy más kereskedéstől szeretne autót vásárolni finanszírozással, akkor keresse Tanácsadóinkat!

Új autó vásárlása esetén keresse fel online autószalonunkat: www.autostart.hu


2. Lízing ajánlatkérés

Alapfeltételek
A minimális önerő 20% – 40% között alakul – végleges összege ügyféltípustól és devizanemtől függ.
A minimális finanszírozott összeg 500 ezer forint, 8 évesnél idősebb használt gépjárművek esetén 400 ezer forint.

A maximálisan adható finanszírozott összeg a vételár 60%-80%-a:

 • Új gépjármű esetén a gépjármű hivatalos listaára csökkentve a szerződéshez csatolt, dokumentált kedvezményekkel,
 • Használt gépjármű esetén az Eurotax eladási ár az irányadó.
 • A maximális futamidő:
  • Magánszemély esetén 84 hónap,
  • Egyéni vállalkozó és cég esetén 96 hónap.

Kalkulátor aloldalunkon beállíthatja a szükséges paraméterek Önnek legideálisabb értékeit.
Tovább a lízing kalkulátorra >>


3. Hiteligénylés, szükséges dokumentumok

Az autó kiválasztás és az ajánlat elfogadása után következik a pénzügyi intézmény hitelbírálata, az alábbi lépésekben:

1. Gépjármű vizsgálat, amikor a finanszírozni kívánt gépjármű jelenlegi piaci értékét és a várható értékcsökkenést számolják ki.
2. Hitelképesség vizsgálat, amikor a finanszírozó megvizsgálja, hogy az ügyfél fizetőképes-e. Pótbiztosíték kérés, amikor az ügyfél Önmaga nem hitelképes, de pl. készfizető kezes bevonásával, vagy nagyobb önrész befizetésével megvalósulhat a kívánt lízingügylet.

A hiteligényléshez szükséges adatokat, illetve a bírálathoz szükséges dokumentumokat a kereskedésben vagy társaságunknál kell leadni.

Letölthető dokumentumok »


4. A szerződéskötés

A szerződéskötés a kereskedésben, vagy székhelyünkön történik a következők szerint:

 • A kölcsönszerződést vagy pénzügyi lízingszerződést és a hozzá tartozó Általános Szerződési Feltételeket a felvitt és leellenőrzött adatok alapján a kereskedés/Tanácsadónk kinyomtatja.
 • Az ügyfél legalább két példányban aláírja a szerződést és az ÁSZF-et (egy példány az ügyfélé, egy a finanszírozóé).
  Ha az ügyfél magánszemély, a szerződést két tanúnak is alá kell írnia.
 • A kereskedő/eladó átveszi az önrészt, és erről bevételi pénztárbizonylatot/átvételi elismervényt állít ki.
 • Amennyiben a finanszírozó előírta, a készfizető kezességvállalási szerződést a kezesnek alá kell írnia.
 • A bírálat elvégzése után a finanszírozó Jóváhagyó nyilatkozatot küld a kereskedésbe/Tanácsadónknak a kérelem elfogadásának jelzésére. (Elutasítás, vagy módosítási javaslat esetén Elutasító nyilatkozat kerül kiállításra.)

A 2013. évi CCXXI. törvény előírása szerint a HBNY (Hitelbiztosítéki Nyilvántartási rendszerben) való regisztráció szükséges a szerződés megkötése előtt (amennyiben Ön még ilyen eljárást nem folytatott le). Ez egy egyszeri gyors eljárás Közjegyző előtt történő igazolványok bemutatása mellett. Várható költsége 5000 Ft+közjegyzői díj.

A finanszírozási ügylet nyilvántartásba vételét a HBNY rendszerbe a finanszírozó végzi, ennek költsége 7000 Ft/ügylet, ami az első törlesztő részlettel együtt kerül kiterhelésre.

Egyéb szerződéssel kapcsolatos, vagy futaimő alatti események intézésével akpcsolatos információkat a www.euroleasing.hu oldalunk Ügyfélszolgálati aloldalán talál meg.


5. Biztosítások megkötése, törzskönyv

a.) Biztosítások megkötése

Mire jó a Casco?

A Casco biztosítások mentesíthetik Önt és családját azon terhektől, amelyek lopás, totálkár esetén a család vagy a vállalkozás költségvetésére nehezednek.

Hogy működik az ügyintézés?

 • A szerződés futamideje alatt – erre irányuló megállapodás esetén – a gépjárműre teljes körű casco biztosítás megkötése és fenntartása, motorkerékpárra legalább töréskár-biztosítás megkötése és fenntartása szükséges (kivételt képeznek ez alól a finanszírozó casco biztosítás nélküli konstrukciói). Az ügyintézés a kereskedésben/székhelyünkön történik.
 • Először a kötelező felelősségbiztosítás megkötéséhez szükséges biztosítási ajánlat kerül kitöltésre, ezután következik a casco biztosításhoz szükséges adatfelvétel. Amennyiben az ügyfél által kiválasztott biztosítótársaság követelményeket támaszt az ügyféllel szemben (pl. gravírozás, riasztóberendezés, indításgátló stb.), úgy azokat határidőre teljesíteni kell. A biztosítások megkötése a megbízási szerződés megkötésével lép életbe.

Miért jó az Euroleasing-en keresztül, a finanszírozásba beépített Casco-t választani?
Nálunk kedvére válogathat piacvezető biztosítók termékeiből, a megkötést követően pedig kényelmesen, a finanszírozási törlesztőrészletbe beépítve fizethet. A további előnyökről és részletekről a https://www.euroleasing.hu/beepitett-casco-biztositasok/ oldalon bővebben tájékozódhat.

Létezik olyan biztosítási konstrukció, amellyel az új autó teljes anyagi biztonságban tudható?
Igen! Az Euroleasingnél lehetősége van a Casco biztosítással együtt, a finanszírozásba beépített i-GAP FEDEZET speciális gépjármű-vételárbiztosítást is igényelni, melynek lényege, hogy lopás, totálkár vagy elemi kár esetén megtéríti az autó Eurotax alapján kalkulált, kárkori piaci értéke és az egykori vásárlási számlaérték közötti különbözetet, beleértve a casco önrészt.

Miért érdemes a Casco mellé az i-GAP fedezet biztosítást is kérni?
Finanszírozott gépjárművek esetén, lopás vagy totálkár következtében a fennálló tartozás egyösszegben válik esedékessé, ami meg is haladhatja a casco által fizetett kártérítés mértékét. Az i-GAP FEDEZET segítségével a biztosítási időszak alatt a gépjármű vételárának akár a 100%-a is biztosítható.

A termék havi díjfizetési gyakorisággal érhető el, mivel az Euroleasing és a Colonnade Biztosító között létrejött együttműködés eredményeként a finanszírozásba beépül a biztosítás díja, mely éves szinten kevesebb, mint autója vételárának 1%-a.

A további előnyökről és részletekről a https://www.euroleasing.hu/i-gap-fedezet-biztositas/ oldalon bővebben tájékozódhat.

b.) Törzskönyv

A finanszírozott gépjármű törzskönyvét a futamidő végéig, illetve a teljes tartozás kiegyenlítéséig a finanszírozó őrzi.


6. Gépjármű átvétele

Kereskedésben vásárol gépjármű esetén:
Az autót a kereskedésben lehet átvenni. Kiállítják a forgalmi engedélyt, amelybe az ügyfél üzembentartóként kerül bejegyzésre. A szerződés mellékletét képező Átadás-átvételi jegyzőkönyvet a kereskedő és az ügyfél is aláírja.
Eladótól történő vásárlás esetén:
Amikor nem kereskedéstől vásárolja az ügyfél az autót, akkor az eladótól lehet átvenni a gépjárművet. A forgalmi engedély átírását a vevő, jelen esetben ügyfél végzi. Hasonlóan az előző esethez átadás-átvételi jegyzőkönyv készül, amit mind két fél aláír.

Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a gépjármű finanszírozási ajánlatunkkal kapcsolatos megalapozott és helyes döntés meghozatalával kapcsolatban segítséget nyújthatnak Önnek a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja által közzétett termékleírások, az ún. Pénzügyi navigátor füzetek, melyek elérhetők a https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/penzugyi-navigator-fuzetek weboldalon.

Kérjen ajánlatot:

06 (1) 345-2330